Rigtig mange familier søger i disse dage den perfekte hund til deres familie, da vi generelt har mere tid nu end vi ellers har haft til at opdrage en lille hvalp. Desværre vælger mange familier med hjertet i stedet for med hovedet og vælger derfor en hunderace, som det synes er sød eller smuk og ikke en hunderace, som egner sig godt som familiehund. Mange hunde kræver mere motion, mere aktivering og mere opdragelse end en almindelig familie har tid og overskud til i hverdagen. Derfor er det en god idé at sætte sig godt ind i, hvilke hunde der passer til det niveau, som man kan tilbyde. 

Dogue De Bordeaux er franske mastiff hunde, som er store, tunge med et lidt barsk udseende, men under det hårde ydre gemmer der sig en blid og kærlig kæmpe, som egner sig rigtigt godt som familiehund. 

Den kærligste vagthund

Dogue De Bordeaux blev oprindeligt fremavlet i Frankrig som en vagthund og var i tidernes morgen faktisk en meget større hund, hvilket lyder vildt, når man tænker på at den nemt kan veje over 60 kilo i dag. Dens udseende er nok til at få de fleste til at genoverveje, om de vil lægge sig ud med hunden, og hunden har dog også et udpræget beskytterinstinkt, specielt overfor sin familie, som den knytter sig meget til. 

Men tilnavnet Den Blide Kæmpe kommer absolut ikke af ingenting. Dogue De Bordeaux er en fantastisk familiehund, der elsker at være sammen med sin familie og som er rigtig god med både små og store børn. Hunden er generelt blid, kærlig og meget tolerant. Selvfølgelig skal den motioneres og aktiveres, men behovet ligger ikke ud over den almindelige, aktive families evner. Har man plads til denne store hund er det klart en race, der er værd at overveje som familiehund. 

Tænk dig om

At anskaffe sig en hund, uanset størrelse, er et stort ansvar, som man absolut ikke må tage let på. Selv om det er almindeligt at have hund i Danmark og kan virke som en ting, alle sagtens kan, er det ikke altid tilfældet. En hund er ikke automatisk tilpasset menneskers liv og selv om man kan finde en race, der passer rimelig godt til ens livsstil, kræver det stadig meget tid og energi at lære en hund at leve sammen med mennesker på en hensigtsmæssig måde. 

Derfor er det vigtig at du overvejer, om du virkelig har tiden til at opdrage en hund. Hunden kræver en stor portion af din tid hver eneste dag og ikke kun på de tidspunkter, hvor det passer dig. Den skal ikke bare have mad og vand og luftes hver dag. Den skal trænes, motiveres, underholdes og inkluderes i familielivet på lige fod med alle andre for at blive en rigtig god hund. Husk på at den tid du investerer i hunden, bliver givet igen og du får en fantastisk ven hele dens liv. Kan du ikke tilbyde det, er du ikke klar til at få en hund endnu.