Når eksamen nærmer sig, er det vigtigt at få læst op til eksamen og kunne sit stof. Det er meget forskelligt hvordan den enkelte studerende bedst forbereder sig til en eksamen. Nogen læser sammen med andre, mens andre foretrækker at sidde med det selv. Det er ikke alle der bliver klogere af at læse i en bog. Nogen lærer bedre ved at bruge den viden, som de har fået via undervisningen. Du skal aldrig undervurdere hvor vigtigt det er at forberede sig til eksamen. Hvis du gerne vil gøre dit bedste, så er du også nødt til at afsætte tid til at kunne forberede dig ordentligt. 

Søg hjælp hos andre

Søg hjælp hos andre 

Hvis du har brug for gode råd til at kunne forberede dig bedst mulig og dermed prioritere din tid fornuftigt, så kan du altid søge hjælp på internettet. Du vil langt fra være den første som har haft det problem. Internettet er et stort forum hvor det er muligt at hjælpe hinanden med forskellige problemer. Der er specifikke hjemmesider hvor folk stiller spørgsmål og hvor der kommer et fyldestgørende svar. Ofte har man nogle af de samme spørgsmål som f.eks. hvordan man bedst læser op til matematikeksamen, hvordan man bedst overskuer sit læsestof, hvordan du bedst husker ting og lignende. Det er vigtigt at afprøve forskellige metoder, da dette er med til at du bliver bedst rustet til at gå til eksamen. 

Få styr på dit pensum

Indenfor de forskellige fag kan den studerende komme op i mange forskellige emner. Derfor er det en god ide at have et overordnet overblik over de emner, som vedrører faget. Hvis du f.eks. læser medicin, vil du kunne komme op i emnet der vedrører kræft. I denne forbindelse er det en god ide at have et overblik over hvad der forårsager det samt hvad der sker med kroppen på celleplan. Dette kan du bl.a. blive klogere på ved at kigge på hjemmesider, der vedrører emnet. Det kunne f.eks. være https://www.naturli.dk/partner/hudkraeftklinikken/ da du her bliver introduceret for, hvad det er, samt hvilke muligheder der er. 

Eksamenslæsning

Bliv så klar som muligt

Hvis du bedst læser op med en af dine studiekammerater, så gælder det bare om at afsætte noget tid til dette. Det er altid en god ide at gå i gang i god tid, da nogle emner kan trække ud i forhold til det forventede. Klæd dig godt på til eksamen, så du kan få et tilfredsstillende resultat. Jo mere du yder, jo mere forberedt er du også.