Dogue de Bordeaux (også kendt som fransk mastiff) er en stor og stærk hund i mastiff-familien og er en af de ældste samt mest anerkendte hunderacer fra Frankrig. Som følge af deres overlegne styrke og størrelse har de i løbet af historien varetaget en længere række af forskellige arbejdsopgaver, heriblandt som vagthund for husdyr og trak også vogne og bar last.

Deres frakker er fine, korte og bløde og fremstår altid i en karakteristisk skygge af rødt til kobber, og bortset fra hvide spidser til tæerne, betragtes andre markeringer som uønskede. Overvejer du at købe en Dogue de Bordeaux til din familie, vil vi her tage et nærmere kig på racens væsentlige elementer for at hjælpe dig med at træffe en beslutning.

Hvad er dens størrelse?

Dogue de Bordeaux kan stå op til 69 cm høj ved skulderen, og deres ideelle vægt er 45 kg for hunner og 52 kg for hanner. Som en stor, imponerende og smuk udseende hund er Dogue de Bordeaux ofte en, der appellerer til folk, der ønsker at købe en større hunderace og kan lide træk ved mastiff-typen.

Hvordan er deres temperament?

Hunden er tålmodig, loyal og rolig, langsom i sine bevægelser og er meget kærlig over for sin familie. Deres ry som vagthund er uovertruffen, og de kan være opmærksomme og potentielt mistænksomme over for fremmede, men de følger deres ejeres eksempel, når det kommer til at møde nye mennesker. En Dogue de Bordeaux vil over tid naturligt se deres familie og hjem som noget at beskytte uden at behøve at blive trænet til det.

Inden for hjemmet er de stille og ikke tilbøjelige til at være destruktive eller for ophidsede, men med hensyn til negative træk har næsten alle hunde af racen en tendens til at snorke ret kraftigt og savle meget!

Hvilket motionsniveau har de behov for?

Dogue de Bordeaux har brug for regelmæssig træning to eller tre gange om dagen, i lang tid ad gangen, men i roligt tempo snarere end at involvere en masse energisk løben rundt. De foretrækker lange vandreture i modsætning til racerløb og galoppering. Dog kan de komme op i en høj hastighed, hvis stemningen griber dem! For så vidt som deres behov er blevet opfyldt og ikke keder sig vil de i deres hjem være stille og rolige. Imidlertid kan de blive ængstelige og destruktive, hvis de bliver alene i lange perioder eller ikke vandrer tilstrækkeligt.

Hvilken type hjem har de brug for?

Dogue de Bordeaux har brug for et stort nok hjem til, at de kan bevæge sig frit inden i det, men bortset fra det behøver de ikke et enormt hus. De kommer generelt meget godt ud af det med børn, er rolige og blide omkring dem og ofte også meget venlige og kærlige over for dem. Der skal udvises forsigtighed, når dit barn har venner, der er på besøg, for at sikre, at hunden også accepterer dem og ikke ser dem som en ubuden gæst.