De stædige, tætpakkede engelske bulldogs er perfekte for hundeejere, der ønsker sig en loyal, hengiven følgesvend i livet. Med historiske rødder i sportskampe er socialisering i hvalpestadiet alfa og omega for at få en hund, der kan indgå gnidningsfrit i husstanden – men sørger du for at have tungen lige i munden, belønnes dit hårde arbejde med den mest elskelige, charmerende ven af familien, du kan forestille dig. Velopdragede engelske bulldogs er kendt som afslappede, kærlige væsener, der mere end noget andet sætter pris på hyggelige stunder i hjemmet med de mennesker, de elsker. Læs videre og bliv klogere på den trofaste engelske bulldogs personlighed og krav her på siden.

Socialiser din bulldog til en kærlig familiehund

Håndfast opdragelse er som nævnt ovenfor afgørende for, at engelske bulldogs som voksne får den kærlige, afslappede personlighed, racen er så kendt og elsket for. I hvalpestadiet bør I derfor være indstillede på at sætte masser af tid og energi af til især lydighedstræning og socialisering – og hele familien skal være enige om, hvordan man reagerer på den engelske bulldogs stædighed og evt. udskejelser. Oplever bulldoggen, at dårlig opførsel tolereres hos bestemte familiemedlemmer, vil den uden tvivl forsøge at udnytte det til sin fordel. Med et stort behov for tydelighed har den engelske bulldog derfor brug for fra starten at vide, hvem der bestemmer i hjemmet – og når det er på plads, vil den glædeligt blive en kærlig, pålidelig del af husstanden. Er den opdraget til at omgås børn, oplever mange også, at den knytter stærke bånd med de fleste af familiens medlemmer og sågar føler et behov for at beskytte dem.

Hold din engelske bulldog aktiv

En anden knap så fordelagtig del af den engelske bulldogs hyggelige personlighed er dens dovne natur. Stod det til de fleste bulldogs, blev de indenfor i deres varme kurv i familiens skød dagen lang – og med tendenser til overvægt kan dette hurtigt blive et problem. Sørg derfor helst for at aktivere jeres engelske bulldog med små gåture et par gange om dagen. I kan også sagtens aktivere den med legetøj og apporteringslege – så længe I husker at tage hensyn til dens lettere klodsede ben og giver den regelmæssige pauser til at få vejret i. Som hvalp vil hunden være legesyg og elske dette, så det er bare om at holde de gode vaner ved lige ind i dens mere lade alderdom.