Skal du til at anskaffe dig hund? Eller er du allerede den heldige ejer af et af disse dejlige kæledyr? Uanset hvilken af disse kategorier, du hører ind under, så kan det være, at dit hjem trænger til en mere hundevenlig indretning. 

En hund er sit eget væsen, og den kræver også specielle forhold for at trives. Valget af hunderace kan spille en stor rolle i, hvordan du bedst indretter huset. Her finder du nogle forslag til, hvordan hunden kan blive en fast del af boligen og familien. 

Hvilken hund skal jeg vælge?

De fleste hjem skal gøres mere hundevenlige, når der skal bo en hund i huset. Men før man overhovedet kan finde den rigtige indretning, må man vælge en hunderace. Der findes måske en race, der passer bedre end andre ind i netop jeres hjem. 

Nogle hunderacer er meget familieegnede, nogle fælder mindre, og nogle har højere aktivitetsniveau. Der er en hund til næsten alle typer familie, så det er bare at undersøge, hvilken race, der passer bedst til jeres familie. 

Måske er der ikke plads til en stor hund i huset og i et sådan tilfælde, vil det ofte være smart at vælge en mindre race. Hvis hunden helst ikke skal fælde så meget, kan det også udelukke nogle typer. 

Cocker Spaniel er et eksempel på en populær hunderace, som er egnet til familiehund. Denne type hund er lydig og kærlig og kan opdrages både til jagt og familieliv. Du kan finde en masse information om Cocker Spaniels her

Egen indgang til hunden

Når man ved, hvilken type hund man skal have, kan man begynde at gøre huset mere hundevenligt. 

Det kan være en fordel for både ejer og hund, at hunden har sin egen indgang til huset. Det kan ske ved at investere i en hundelem. Hundelemmen gør det nemmere for hunden at bevæge sig frit ind og ud af boligen. 

Ligesom der findes mange forskellige slags hunde i forskellige størrelser, så findes der hundelemme i mange størrelser. Hundelemmen skal passe hunden og huset, så den gør hverdagen nemmere. 

Indret et hjørne med hundekurv

Hunden skal selvfølgelig have sin egen plads i huset. Her kan den slappe af os sove. Det er derfor også vigtigt at vælge en hundekurv, der passer til hunden. Ligesom med hundelemmen, findes der forskellige typer hundekurve alt efter hundens behov samt boligens muligheder. 

Måske er der et oplagt rum i huset, hvor hunden elsker at opholde sig. Her kan man med fordel placere en hundekurv. Hundekurven kan også integreres mere i indretningen for at optage mindre plads. 

Et passende sted til mad

En hund bør altid have adgang til vand i en skål, og den skal også have mad regelmæssigt. Hvor ofte hunden skal fodres afhænger af racen, men et fast sted til en mad- og vandskål er en god ide. 

Det kan være i et bryggers eller et andet passende sted i huset, hvor skålene ikke står i vejen. Find et sted, hvor hunden kan spise relativt uforstyrret og være en naturlig del af familien.