Uanset om det er en eksamen i folkeskolen, på ungdomsuddannelsen eller på universitetet, du står overfor, vil du højst sandsynligt opleve nervøsitet og søvnbesvær i dagene op til din test.

Der kan være endnu mere på spil, når det er en afsluttende eksamen før din certificering, du har udsigt til.
At være spændt og nervøs er helt naturlige, fysiologiske reaktioner. Det er kroppen (og ikke mindst hjernen), der er i gang med at forberede sig til at præstere sit bedste.

Der udskilles større mængder af adrenalin (kroppens ”præstationsstof”) i dagene og timerne op til en eksamen. Den store fordel ved denne forhøjede udskillelse er, at din hjerne gør sig klar til at præstere sit bedste og være ekstra fokuseret.

Bivirkningen ved adrenalin er, at hjernen holdes vågen. Derfor kan du opleve søvnbesvær i forbindelse med dine eksamensforberedelser.

Du kan gøre brug af disse råd, næste gang du skal til eksamen, eller når du er på vej til din afsluttende eksamen med certificering:
• Læg en plan for hvor mange timer om dagen du læser op eller skriver på din opgave
• Sørg for at holde regelmæssige pauser
• Undgå ekstra planer der tærer på dine mentale ressourcer i eksamensforberedelsen
• Spis godt og sundt
• Gå gerne ture et par gange om dagen i frisk luft
• Undlad at forberede dig eftermiddagen og aftenen før din certificering
• Sørg for at læse op på eksamenskravene så du kan forbedrede dig bedst muligt

Din hjerne er på overarbejde, når den fokuserer. Det er vigtigt, at du jævnligt giver den små ”brain breaks” og pauser. Det kan være en lille pause med huslige opgaver, eller det kan være en gåtur i frisk luft. Din hjerne er muskel, der har brug for at restituere på samme måde som en hvilken som helst anden muskel i kroppen.

Du får et langt mere produktivt og behageligt forløb med at forbedrede dig, når du ikke overanstrenger dig mentalt.

0/50 ratings

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,

Blogs