Særligt dem, der kæmper for at klare sig godt i skole eller på arbejde, har også brug for at slappe af. Gør man ikke det, ender man i yderste konsekvens med at få stress. Det rammer dog en i det små længe før det. Når man ikke at slappe af i hverdagen, vil man bemærke, at man bliver sløvere og mere ukoncentreret. Ironisk nok betyder det altså, at man klarer sig bedt ved også at give sig selv tid til at slappe af.

Hvordan slapper man bedst af?

Spørgsmålet bliver da bare, hvad der egentlig kan hjælpe en til at slappe af. For mange moderne danskere er svaret blevet at sidde foran en skærm. Det er der heller ikke noget galt med i moderation, men det er næppe sundt som ens eneste hobby. Ligeledes lader det at sidde foran skærmen faktisk heller ikke hjernen slappe af for alvor. Tværtimod bliver hjernen konstant bombarderet med nye sanseindtryk og problemer, hvad end det er et skydespil eller et mordmysterie. 

Frugttræ

Kom ud til dine frugttræer

Hvis du gerne vil finde en hobby, der for alvor lader hjernen og kroppen slappe af, bør du derfor i stedet kigge ud ad vinduet. Det kan forstås i overført og generel betydning, men det kan faktisk også forstås ganske konkret. For mange danskere betyder det nemlig, at blikket falder på haven. Mange har en have, men de færreste bruger den særlig meget. Det er en skam, for det er det oplagt sted at trække noget frisk luft, lade hjernen slappe af og få kroppen rørt. Det kan for eksempel gøres ved at plante et sæt frugttræer. For det første er der en del manuelt havearbejde associeret med bare at få plantet et sæt frugttræer.

Derudover er man dog også nødsaget til at komme ud i haven igen med jævne mellemrum for at pleje og vande sine frugttræer, hvis man vil gøre sig forhåbninger om frugttræer. Selv når du har fået groet dine frugter, hvad end det er blommer, kirsebær eller noget helt tredje, er der masser af hyggeligt havearbejde foran dig. Det er havearbejde, hvor du har lov til bare at slå hjernen fra og nyde duften af frisk frugt. Derfor er havearbejde, og i særdeleshed frugttræer den oplagte måde at slappe af efter en lang dag i skole eller på arbejde.