Det er svært ikke at lade sig charmere af en Staffordshire Bull-terrier, eller en Staffy, som den også kaldes. Det er en hunderace, som egner sig fint til at være en familiehund, når den får den rette træning som hvalp. Den er nemlig meget hengiven over for sin flok, men det er vigtigt, at dens trang til at være egenrådig og stædig bliver hold nede. Det skal helst gøres så tidligt som muligt for at du kan være sikker på, at det sker.

Over for sin familie er en Staffy meget loyal, og dens instinkt som flokdyr er meget udtalt.

Mere om Staffordshire Bull-terrieren

Når man skal karakterisere denne hunderace, så kan man først og fremmest sige, at det er en hund, som typisk er i godt humør. Det er en venlig, nysgerrig og aktiv hund. Den er af natur meget muskuløs, og derfor har den en stort behov for at få motioneret igennem hver dag.

Det er en intelligent hund, som bør stimuleres både fysisk og mentalt. Bliver den ikke det, så kan den risikere at kede sig og blive overivrig på en lidt anstrengende måde. Den kræver stimulering og opmærksomhed, og så kan den godt blive jaloux, hvis en hund eller en person uden for dens flok får for meget opmærksomhed.

Staffyen har en stærk personlighed, og den har brug for en del træning. Både som hvalp og sidenhen. Det drejer sig især om lydighedstræning, som den har brug for i en tidlig alder.

Staffordshire Bull-terrien som familiehund

Du får en virkelig dejlig og trofast familiehund, når du vælger denne hunderace. Staffordshire bull-terrieren som familiehund er en hund med stærke bånd til resten af familien. Den vil beskytte og elske alle de øvrige medlemmer af familien. 

I bør naturligvis sørge for at få den trænes allerede som hvalp, og den har brug for en bestemt, men kærlig opdragelse. Den må aldrig blive opdraget med skæld ud eller straf. Det har den svært ved at kapere. Giv den masser af motion og masser af kærlighed med helt faste rammer. Så får I en alletiders familiehund.

Den er en gave til børn, da den vil både beskytte og lege med den. Her er det dog vigtigt, at det er dig, der siger stop, når det er nok. Det kan en Staffy godt have svært ved selv at fornemme. Det gælder også, når den løber, leger og motionerer. Her er det dig, der siger, når det er nok. 

En Staffordshire Bull-terrier er en dejlig familiehund.